Na 12 porcí/175°C/ 15-17 minut na horkovzduch v předehřáté troubě
Ingredience:
120 g másla
175 g krupicového cukru
2 vejce
200g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
50ml mléka
špetka soli
Krém:
Ten jsem si vymýšlela sama, tak snad si vzpomenu :-)
120 g pomazánkového másla
100g zakysané smetany
3 lžičky burákového másla
120 g cukru (já dala cca 80g + 10g vanilkového cukr) - podle toho, jak moc chcete krém sladký
Postup:
Změklé máslo vyšleháme, přidáme cukr a šleháme do pěny. Přidáme vejce a kakao. Odvážíme si mouku a smícháme se špetkou solí a práškem do pečiva. Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinou moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin. Pečeme v předehřáté troubě 15-17 minut (na horkovzduch), vyzkoušíme špejlí.
Na krém máslo spolu se smetanou vyšleháme do pěny a přidáme prosátý cukr, šleháme na vysoké otáčky, až začne z těsta vznikat krém. Přidáme burákové máslo. Pustíme mixér na plné otáčky a šleháme.
Na finální zdobení jsem použila kousky ananasu, čokoládové hobliny a čočky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář!