Pages

čtvrtek 30. července 2015

Slovensko_Výlet na Chopok_1. část

Následující den jsme se vypravili na třetí nejvyšší horu Slovenska - Chopok (2024 m.n.m.). Na parkovišti Trangoška jsme nechali auto a pak hurá do kopečka k lanovce. Ano k lanovce. Poprvé co jsem se rozhodli, že si cestu zkrátíme a nepůjdeme pěšky, ale využijeme pohodlnější cestu lanovkou. Ta nás s jedním přestupem do kabinovky vyvezla až na Rotundu Chopok (2004 m.m.m.), která je jen o 20 m níže, než je nejvyšší vrchol hory Chopok. Po výlezu z kabinovky jsem sháněla nějaký obchůdek, kde bych mohla získat razítka do svého turistického známkového deníku. A hurá aspoň jeden jsem našla! A hned první razítko "Jasná Nízké Tatry" do své sbírky.  Když jsme vyšli z Rotundy Chopok, otevřel se před námi  "nebeský ráj". Z důvodu oblačnosti jsme neviděli všechna panoramata, která by nám byla odhalena v případě jasné oblohy. Ale upřímně, vůbec mi to nevadilo. Tento výhled, který jsme zažili byl nadevše. 
     Na venkovní terase Rotundy jsme objevili krásnou nadrozměrnou železnou sochu trojhlavého draka Demiána, která dříve střežila Drakopark. Ta byla symbolem lesních strážců chránící poklad Demänovské doliny.
     Odtud jsme pak sešli a následně vylezli na nejvyšší bod Chopku, udělat pár fotek v mracích a hurá dolů. Cestou pak už jen malá zastávka na Kamennou chatu, posbírat neskutečná 4 razítka (proč jich v Česku nemáme taky tolik?:) a hurá sešup a výšlap na Ďumbier... ale o tom zase zítra :-)

Photo: By Michel Design





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!