(pro 4 osoby, příprava cca 20 minut)
Ingredience:
400g italských špaget
sůl
3 stroužky česneku
malá cibule
100g čerstvého baby špenátu
140g mraženého hrášku
svazek bazalky
3 lžičky bazalkového pesta
150ml smetany
50g parmezánu na posypání (nebo ementál, dle chuti)
Postup:
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu a přidejte kapku oleje (aby se Vám těstoviny nelepily). Do hrnce si dejte olej, nakrajenou cibulku a až zesklovnatí přidejte spařený špenát (ze kterého jste předem vyždímali vodu), česnek, přidáte hrášek a bazalku a necháte chvíli podusit. Zlehka podušenou směs rozmixujete dojemna. Vmícháte bazalkové pesto a směs podle chuti osolíte.
Špagety scedíte, smícháte je se špenátovým pestem, postavíte na plotnu a vlijete smetanu, prohřejete a necháte zlehka zhoustnout. Servírujete posypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář!