bezlepková roláda, po které se hned zapráší
Ingredience: 6 vajec |
2 lžíce kakaa
1 kelímek pařížské šlehačky (je možné použít i obyčejnou ke šlehání)
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmíchejte přes síto kakao (aby se netvořily hrudky). Bílky vyšlehejte do tuha a opatrně vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
Celou směs nalijte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté
troubě na 200°C asi 8 min. (dle trouby. Já peču v elektrické, horní a spodní). Po vytažení z trouby na piškot položte suchou utěrku a ihned překlopte
na druhý plech. Pod roládou je utěrka a nahoře papír. Počkejte 5-10 min. a papír odlepte. Srolujte i s utěrkou a nechte vychladnout.
Až roláda vychladne, vyšlehejte šlehačku do tuha. Rozmotejte roládu, potřete šlehačkou a zpět zamotejte. Dejte asi na 2 hod. vychladit do ledničky.
Až roláda vychladne, vyšlehejte šlehačku do tuha. Rozmotejte roládu, potřete šlehačkou a zpět zamotejte. Dejte asi na 2 hod. vychladit do ledničky.
Servírovat je možné s malinami, jahodami, ostružinami, lesní směsí, zmrzlinou
nebo ovocnou dření (dle Vaší chuti).
nebo ovocnou dření (dle Vaší chuti).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář!