Pages

pondělí 27. října 2014

Vanilkové cupcakes

Na 12 porcí/175°C/ 15-17 minut na horkovzduch v předehřáté troubě 

Photo: By Michel Design 


Ingredience:

113 g změklého másla
100g cukru krystal
3 vejce
polovina vanilkového lusku
60 ml mléka
100 g hladké mouky
95 g polohrubé mouky
špetka soli
1,5 lžičky prášku do pečiva
(citronová kůra)

Krém:

130 g cukru moučka
125 g másla
polovina vanilkového lusku
2-3 lžíce mléka 


Tou lehčí variantou je z krému ubrat např. 30g másla a přidat místo toho uvařený vanilkový pudink. A protože jsem zkoušela dělat tuto lehčí variantu, nepodařilo se mi vychytat správné množství pudinku, takže mi ve výsledku zbylo krému ještě asi na 3-4 kousky. Ale když nebudete na cupcakes krému šetřit, určitě Vám to vyjde tak jak má.

Postup: 

Změklé máslo vyšleháme, přidáme cukr a šleháme do pěny. Přidáme vejce a vanilku. Odvážíme si mouku a smícháme se solí a práškem do pečiva. Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinou moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin. Pečeme v předehřáté troubě 15-17 minut (na horkovzduch), vyzkoušíme špejlí.
  Na krém změklé máslo vymícháme do pěny a přidáme prosátý cukr, šleháme na vysoké otáčky, až začne z těsta vznikat krém. Přidáme vydlabaný lusk, promícháme a nakonec mléko. Pustíme mixér na plné otáčky a šleháme a šleháme...


      Krém můžete libovolně barvit a zdobit. Já na zdobení první poloviny cupcakes použila červené barvivo (ať žijí zdravé věci :-) ), ostružiny, maliny, cukrářská srdíčka a na některé vyzkoušela i pár kapek grenadiny (ale to nedělejte, pokud cupcakes nebudete servírovat hned, uležená grenadina na máslovém krému pak nevypadá efektivně). A na druhou polovinu maliny, čokoládu a sypké hnědé tyčinky.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!