Rychlý hrnkový koláč, značka "mokrý". Trochu jsem se s tím pečením opět rozvášnila, tak se alespoň se všemi podělím. Snad jim bude chutnat. :-)
Photo: By Michel Design
Ingredience na korpus:
2 celá vejce
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek ořechů (mletých)
1 plechovka ananasu
2 kávové lžičky jedlé sody
Ingredience na krém:
Lučina 3 ks - kostky (možné nahradit i pomazánkovým máslem)
Moučkový cukr 3/4 hrnku
Vanilkový cukr
Máslo 1/3
Postup:
Korpus: Ananas rozmixujte, přidejte všechny suroviny na korpus a promíchejte. Plech důkladně vymažte a vysypte moukou a dejte péct do vyhřáté trouby (cca 180°C na horkovzduch). Hotový koláč vyzkoušejte špejlí zda je hotový.
Krém: Vše smíchejte (lepší vyšlehat) a nanést na již vychladlý korpus a dozdobit lesním ovocem. Ovoce jsem ještě zafixovala želatinou - viz. návod na obalu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář!