Pages

středa 26. srpna 2015

Polické stěny

 Uf. Po více než týdnu zpátky na svém blogu. Čas bez internetu, notebooku a blogu byl fajn, ale už jsem se nemohla dočkat, až zase budu psát, psát Vám čtenářům a dělit se s Vámi o svoje postřehy, zážitky a fotky z výletů. Tak já nezáhalím, tady je hned náš první výlet...
     
     Moje letošní poslední prázdniny utíkají tak nějak neobvykle rychle. Proto jsme si s přítelem řekli, že předtím než mi zase začne škola se ještě někam společně podíváme. První naší zastávkou několikadenního výletování byl okres Náchod a v něm národní přírodní památka Polické stěny. Začátek naší trasy - parkoviště Slavný a tady do sbírky první turistické razítko :-)

     Cestou na Polické stěny nám trochu poprchávalo, les se odpařoval a měl zase jinou podobu. Snad i kvůli takovému počasí jsme nepotkávali davy turistů, jak je tomu za hezkého počasí a mohli si tak užívat "ticho" lesa. Vzhledem k tomu, že cesta kolem skalních útvarů není tak rychlá jako cesta po asfaltce, měli jsme spoustu času se kochat přírodou a zastavovat se udýchaní v kopci a fotit. Některé cesty ve skalním městečku jsou spojeny dřevenou lávkou, kolem které roste borůvčí - krása. 
     Skalní útvary, které tady na návštěvníky čekají je např. skalní hřib, velbloud, kačenka, želva, veverka a varan (viz. foto dole) a samozřejmě mnoho dalších. 
     Příjemný výlet v přírodě kolem nejrůznějších skalních útvarů. Kdo plánuje výlet v přírodě kolem Náchoda, doporučuju.


Photo: By Michel Design


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!